Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Make-up school

2010.07.04

Nem kell sminkmesternek lenned ahhoz,hogy pár perc alatt előnyös sminket készíts magadnak.Kövesd tippjeinket,és  könnyen megtanulhatod a fortélyokat!

 

1. Kis szem

A szemed kicsi,tehát optikailag nagyobbítanod kell-szinte minden irányban.Ehhez használj világos színeket,és a szempilláidat fésüld minél nagyobbra.Az apró szeműeknél előnyös a fekete színű smink is,de csak akkor,ha jó erősen viszed fel-hétköznapokra nem ajánlott.

Kép

Kép

 

1.:Felül,a pillák tövénél világos színű,puha szemceruzával húzd ki a szemed!

2.: A szem vonalának megfelelő ívben halvány rózsaszín vagy mályvaszínnel árnyékold a szemhéjadat.

3.: Szempilláidat fésüld át többször spirállal,hogy hosszabbaknak tűnjenek-ezzel nagyobbítják  a szemet.

 

 

Nagy szem

Szerencsés vagy,ha ebbe a csoportba tartozol,mert szinte bármilyen smink előnyös lehet számodra.Szemed színétől függően bármilyen színnel dolgozhatsz.Sötét,és világos árnyalatokkal is.

 

Kép

1.: Egyenletesen fesd ki a szemhéjadat a választott szemhéjpúderrel.

Kép 2.: Ezután menj rá a gyöngyházfényű selyemporral.Ettől enyhén csillogóvá válik a sminked és vele együtt a tekinteted is.

3.: Húzz egy vonalat a szempillák tövébe olyan szemceruzával,ami illik a szemhéjpúderodhoz,majd satírozd össze a két színt fülpiszkálóval vagy applikátorral.A végén jöhet a szempillaspirál,majd a bókok.

 

 

 

Mélyen ülő szem

Ennél a típusnál azt kell elérni,hogy a szem ne tűnjön annyira beesettnek,karikásnak.Ezt világos színekkel érheted el a legkönnyebben,de az arany-barna kombináció is előnyös.A fekete szemceruzát felejtsd el,bárhogy használod előnytelenné teszi a sminkedet,ha ilyen formájú a szemed.

Kép

Kép

1.: Húzd ki a szemhéjadat világosbarna szemceruzával,úgy hogy a szemed orrhoz közeli részét is kiemeled,és a belső szemhéjadon is ismételd meg ezt!ez azért fontos,mert ettől Képoptikailag ,,emelkedik a szem."

2.: Felül vékonyan világos arany vagy bézs szemhéjpúderrel fesd ki!Csak jó minőségű sminkterméket használj,mert a gyengébb minőségűek könnyen összecsomósodnak,vagy leperegnek rólad.

3.: A belső szemzugot most kívülről húzd át enyhén gyöngyházfényű szemceruzával,vagy világos szemhéjpúdert hints oda,és dolgozd átmenetessé az arannyal.Az összhatás:gyönyörűen kiemelt,szép szemek!

 

 

Mandulaalakú szem

A mandulavágású szemek általában barna színűek,amelyhez a föld színű sminkek mellett (barna,bézs,arany) használhatsz bátran kéket és zöldet is!A cél:kiemelni a szemed szép ívét!

  Kép

1.: Alul szürkéskék szemceruzával húzd ki szemed a külső szemzugtól húzd kissé kijjebb a vonalat.Kép

2.: A szemhéjadat úgy fesd ki kék árnylattal,hogy a belső zugba világosabb,a külsőbe sötétebb  kerüljön-majd a kettőt fülpiszkálóval dolgozd össze.Ezután használd a szempillaspirált.

3.: Szemöldökceruzával enyhén erősítsd meg a szemöldök vonalát,így jobban kihangsúlyozod a különleges alakú szemeid.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.