Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagyj el a rossz szokásaiddal

2010.07.04

Mindenkinek vannak rossz szokásai a tiéd mi ? Túl sok rúzst használsz,vagy nem figyelsz kellőképpen a külsődre?Hagyj fel ezekkel a szokásokkal!

 

Túl sok smink

  Általában úgy nézel ki,mintha cirkuszi fellépésre készülnél?Ez már a környezetedben   élőknek is feltűnt,ezért sokszor megjegyzéseket tesznek?Talán érdemes lenne visszavenni egy kicsit a sminkedből.A kevesebb néha több!

 

               Megoldás:

 

1.Menj el sminktanácsadásra.Ha nyitott szemmel jársz az utcán,találhatsz olyan promóciókat,amelyek ingyenes sminktanácsadást kínálnak.Általában előre kell időpontot egyeztetni,de megéri,hiszen egy profi mondja el,hogy mi áll jól neked.

 

2.Kísérletezz!-de okosan!Amikor a barátnőiddel találkozol,kérdezd meg,ők hogyan sminkelik magukat.Meg is kérheted őket,hogy mutassák meg –utána már csak gyakorolnod kell.

 

3. A pattanásos bőr megköveteli az alapozó vagy a púder használatát.Ezekből is válassz olyat,ami hagyja lélegezni bőrödet-ellenkező esetben még több pattanás alakulhat ki.

 

Kép

Tipp: Ha sminkelsz,mindig világos,fényes helyen tedd.A sötét szobában végzett sminkelésnek szinte egyenes következménye a túlzásba vitt smink.

 

Sminkben aludni

Megnézted DVD-n a kedvenc sorozatod összes részét,és annyira elfáradtál,hogy semmi kedved lemosni az arcodról a sminket.Nem szabad,hogy ez mindennapossá váljon!A smink eltömíti az arcod pórusait,így megválthatod az egyirányú jegyet a pattanások világába.A szempillafesték megkeményíti a pilláidat,így azok könnyebben eltörhetnek,kihullhatnak, és napról napra kevesebb lesz belőlük.Az alapozó vagy a korrektor könnyen belemehet a szemedbe,amitől az begyulladhat!

 

Megoldás:

1.Cseréld le a púderállagú sminkcuccaidat krémes állagúra.Ezeket sokkal könnyebb eltávolítani,így kevesebb időt kell arclemosásra fordítanod,és több időd marad az alvásra.

Kép

2.A vízálló termékeket is nehezebben tudod lemosni,úgyhogy-hacsak nem uszodába készülsz – ne használj ilyeneket.

3.Ha te vagy a lusták lustája,akkor az a legegyszerűbb,ha az ágyad mellett tartod a sminklemosó és arctisztító kendőt.Így egy mozdulattal végezhetsz,és még az ágyból sem kell felkelned.


Tipp:Nem kell mindennap arctisztítóval mosakodni,egy sima arcmosás (vízzel ) is megteszi.

 

Elhanyagolni a körmeidet

 

Kép

A rövid körmök,amiket ráadásul néha rágsz is,nem túl szépek.Ha nem figyelsz oda a körmeidre,azok meggyengülhetnek,törékenyebbek lesznek,és sok gond lesz velük.A rossz szokásoktól nehéz szabadulni,de gondolj csak bele,hogy a kezeid (így a körmeid is) állandóan a figyelem középpontjában vannak-jobb,ha ápolod őket.

 

Megoldás:

  1. Az ujjaid folyton a szádban vannak,és rágod a körmeidet?Szerezz be olyan lakkot,amit éppen a körömrágás ellen találtak ki!Miután bekented vele a körmeidet,biztosan nem lesz kedved rágcsálni őket,mert a lakknak nagyon rossz az íze.
  2. Ha a körmeid szépen ápoltak,akkor kevésbé lesz kedved rágni őket.Minden héten manikűrözz,majd lakkozz a kedvenc árnyalatoddal.Havonta adj a körmeidnek egy hét pihenőt,ilyenkor ne lakkozz!
  3. Ha a körmeidet gyengének találod,körömerősítővel kend be őket hetente kétszer.

 

Tipp: Tarts magadnál körömreszelőt!Ha kedved támad rágni a körmeidet,inkább reszeld őket!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.