Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emily Osmant

2010.04.29

Életrajz:Kép
Emily Jordan Osment amerikai színésznõ, énekesnõ és dalszerzõ 1992. március 10.-én Los Angeles-ben, California-ban született. A hírnév elõtt több filmben is szerepelt, ilyen pl. a Spy Kids 2: Island of Lost Dreams-ben (Kémkölykök 2. - Az elveszett álmok szigete) Gerti Gigglesként és ennek a folytatása, a Spy Kids 3-D: Game Over (Kémkölykök 3-D - Game Over), ahol szintén Gerti-ként jelent meg. Ez a film több kinevezést és díjat hozott Emily-nek.
2007-ben a The Haunting Hour Volume One: Don't Think About It címû filmben szerepelt mint Cassie. Most nemrég a Dadnapped címû filmben szerepelt mint Melissa Morris. Nemcsak a színészetben tehetséges. Több számot is énekelt, ilyen a I Don't Think About It, Mitchel Musso-val a közös daluk a If I Didn't Have You. Még egy dal jelent meg amit Emily énekel, ez pedig a Once Upon a Dream. Jelenleg a saját albumán dolgozik, amire a dalokat õ írja.

Édesapja Michael Eugene Osment színész, és Theresa Osment születési nevén Theresa Seifert, tanár. Emily melett az édesapja is szerepelt a Soccer Mom-ban. A bátyja Academy Award-ra jelölt színésza The Sixth Sense (Hatodik érzék) címû filmért, Haley Joel Osment. Em a Flintridge Preparatory School diákja volt a Californiai La Cañadában magánórákat vesz.

A szórakoztatóiparba való betörése 1998-ban volt, amikor is az FTD reklámjaiban szerepelt. Filmes karrierje a következõ évben, 1999-ben kezdõdött, a The Secret Life of Girls-ben (Tinititkok), Eugene Levy és Linda Hamilton színészek oldalán. Még ugyanebben az évben Glenn Close oldalán szerepelt az egyik Hallmark filmben, a Sarah, Plain and Tall: Winter's End-ben (A tél vége). Ott Cassie Witting-et játszotta, és a film miatt a Young Artist Award kinevezést kapta meg. Majd nemsokára már sorozatokban is feltûnt, ilyenek pl. a Touched by an Angel (Angyali érintés), Friends (Jóvarátok), és a 3rd Rock from the Sun (Ûrbalekok).

2002-ben Emily elérte hogy a Spy Kids 2: Island of Lost Dreams (Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete) címû filmben debütálhasson Gerti Giggles-ként. 2003-ban újra õ kapta Gerti Giggles karakterét a Spy Kids trilógia harmadik és egyben utolsó részében, a Spy Kids 3-D: Game Over-ben (A Kémkölykök 3D - Game Over). A Spy Kids 2, 119 millió dollár, Spy Kids 3D is világszerte 197 millió dollár bevételt hozott. A Spy Kids 2-ben nyújtott alakításáért a Young Artist Award-on best performance in a feature film-nek jelölték.
2006-ban megkapta Lily Truscott / Lola Luftnagle szerepét a Disney Channel legújabb sorozatában, a Hannah Montana-ban. A sorozatpremiert 5.4 millió nézõ látta. A Disney Channel Entertainment elnöke szerint rekordot döntött. A sorozat 2007-ben a Young Artist Award-on, best performance in a TV series (comedy or drama) kinevezést hozta meg Emily-nek. Disney a nyár végén kibocsátotta Hannah Montana ruházati gyûjteményt. Emily segített tervezni a darabok közül néhányat. December 25-én Emily-t és más Hannah Montana sztárokat látta vendégül a Walt Disney World Christmas Day Parade. A parádén olyan sztárok énekeltek, mint Miley Cyrus és a High School Musical sztárjai. A hangját adta egy mesefigurának 2006-ban, a mese címe Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen. Olyan Disney sztárok adták még a hangjukat mint, Brenda Song, Cole és Dylan Sprouse.
Ismét a hangját kölcsönözte egy mesében, most a Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch-ben.

2007-ben a Smart Girls Rock farmereket reklámozta. 2006-2007-ben Disney Channel Games-en is részt vett. The Haunting Hour Volume One: Don't Think About It-ban egy goth stílusú lányt alakított. A fõszerepben Cody Linley volt, aki szintén szerepelt a Hannah Montana-ban. A film DVD-jét már kiadták. Ezért az alakításáért 2008-ban a Young Artist Award-on, Best Performance in a TV Movie, és Miniseries or Special Leading Young Actress jelölést kapott. 2007-ben egy Disney sorozatban, a Shorty McShorts' Shorts-ban kapott epizódszerepet. Emily egy interjúban elmondta hogy a legújabb filmjét 2008 áprilisában kezdik forgatni. Ugyanebben az évben már megis jelent a Soccer Mom. A Parade magazine és a Forbes a Hot Kid Stars listán az elsõ helyet Emily-nek adta. Fõszerepben egy újabb Disney-s filmben, a Dadnapped-ben. 2007-ben több tinimagazin, köztük a COSMOGIRL címoldalán is megjelent. 2009-ben volt a Hannah Montana: The Movie (Hannah Montana: A Film) premiere.

2007-ben Billy Ray Cyrus albumán, a Home at Last-en egy dalt, a You've Got a Friend címût Emily énekelte. Ugyanebben az évben, I Don't Think About It címû dalt vett fel a The Haunting Hour: Don't Think About It címû filmjéhez. A dalhoz videóklipet is forgattak. A videó rajta a film DVD-jén, és a Cartoon Network le is adta. Újabb dalt vett fel, If I Didn't Have You-t. Nem egyedül énekelte, a szintén Hannah Montana-ban játszó Mitchel Musso-val. Ehhez a dalhoz is készült egy videóklip. A dal a DisneyMania 6 CD-n is megtalálható. A számot Bryan Todd írta. 2008-ban a The Disney Channel Circle Of Stars-al vett fel számokat. Once Upon a Dream számot elõször a Disney Channel adta 2008. szeptember 12-én. Ismét egy filmhez vett fel számot, a Dadnapped-hez. Ehhez is készült egy klip. Ez a dal a Disney Channel Playlist-en is rajta lesz, ami 2009. június 9-én kerül a boltok polcaira. A Grammy színfalai mögött 2008-ban elárulta hogy az Eve 6-tal vesz fel és ír dalokat a bemutatkozó albumára. Az elsõ kislemeze 2009. október 26.-án jelent meg All the Right Wrongs címmel. Hat dal található rajta. Az album a kislemez nevét fogja viselni, várhatólag 2010. március 9.-én kerül a polcokra.

Emily szeret az embereken segíteni. St. Jude Research Hospitallel együtt próbált pénzt gyüjteni a beteg gyerekeknek. A 10th Annual L.A. Cancer Challenge-hez a nevét adta, hogy a betegeknek gyüjtsenek pénzt. 2007-ben a Disney Channel Games támogatta az Unicef Foundation-t. Emily egyedül is támogatta. 2007-ben a 2lovecollection.com-mal tervezett néhány pólót, és a bevételt a Make-a-Wish Foundation-nakés a St. Jude Research Hospital-nak adták. A Hannah Montana babák és néhány DVD bevételével is a betegeket segítették. 2008 elején részt vett Disney Channel Earth Day-en, ahol a gyerekeknek megmutatták, hogyan kell a környezetet tisztán tartani.

Jó barátságban a Hannah Montana-ban szereplõ Miley Cyrus-sal, és Mitchel Musso-val. Egy interjúban a The View-vel megemlítette hogy a kedvenc könyve a Twilight sorozat. Ezeket Stephenie Meyer irta. A testvérével részt vett a 10th Annual Michael Douglas & Friends Celebrity Golf Event-en. A The Ellen DeGeneres Show-ban elárulta hogy felnéz Audrey Hepburnre, és nagy rajongója Breakfast at Tiffany's-nak.

Érdekességek:
- Szeret tettregényeket írni és golfozni.
- Szeret kötni.
- Megtanította Mileynek, hogy hogyan lehet kötni.
- Legmegbecsültebb dolga a gyöngyfülbevalói Amit az apukájától kapott Tokio-ban.
- Kedvenc hangja a tengeri hullám.
- Szeret focizni, 6 éven keresztül játszott.
- Miley és Emily néha egymásnál alszanak.
- Katólikus.

Autogrammcím:
c/o Coast to Coast Talent Group
3350 Barham Blvd.
Los Angeles, CA 90068

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.