Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azért fontosak a barátnők,mert előttük önmagunk lehetünk,míg egy srácnak örökké imponálni szeretnénk,akkor is ha a haverunk.Ezért fontos,hogy legyenek barátnőid,akik melletted állnak jóban-rosszban.

A barátaink hatással vannak ránk.A barátainkhoz lassan hozzászokunk az idő múlásával de egyben csapda is!Hiszen ha barátaid folyton rosszkedvűek,és lassan te is azzá válsz.De ha barátaid folyton mosolyognak,vidámak, te is mosolyogni fogsz.Ha igazi barátnak tartod magad, nem hagyhatod,hogy barátnőd lógassa az orrát!!!

 

Kép

 Ha nem tud lefogyni

A barátnők között  gyakran fellép a féltékenység,ezért amikor az egyik panaszkodik,hogy nem leadni pár kilót,a másik hálát rebeg az égnek,hogy neki nincsenek súlyproblémái.Sőt ,talán egy kicsit örül is annak,hogy barátnője duci,így ő lehet a feltűnőbb,ő tetszik majd jobban a fiúknak!De egy igazi barát nem ilyen!

 Ezt tedd:

A legtöbb,amit ilyenkor tehetsz a

barátodért,ha eljársz vele sportolni.Egyedül úgysem lesz elég akaratereje megtenni az első lépést,a mozgás meg neked sem árt.Ajándékozz neki egy aerobik bérletet ,és szervezd meg az első néhány alkalmat.Aztán idővel majd ő fogja kérni,hogy menjetek el futni,aerobikozni,tornázni.

 

 

Ha nincs jóba a szüleivel

A legrosszabb,ha tovább hergele

d őt azzal,hogy a te jó fej és laza szüleiddel példálózol,vagy te is hozzá hasonlóan elkezded szidni a szüleit. Ez csak elmérgesítené a helyzetet a lelkében, és még nehezebben bocsát meg az őseinek,amiért ők másként látnak bizonyos helyzeteket.Ráadásul ha kibékül velük,akkor eszébe jut majd,hogy te milyen csúnya megjegyzéseket tettél.Amikor kell,legyél megértő,hallgasd meg a panaszait,de soha ne ítélkezz a szülei és a családja felett!

Ezt tedd:

Hallgasd meg amit mond,hagyd,hogy kidühöngje magát,és csak azután próbáld megvigasztalni.Hozz fel neki egy példát!:Ha a barátnődnek lenne egy kiskutyája,akkor biztosan nagyon féltené,óvná,és megijedne,ha sétáltatás közben egy percig nem találná...Legalább úgy óvná a barátnőd a kiskutyáját,ahogy a szülei féltik őt.Ezt gyakran elfelejtjük:a szülők azért viselkednek néha idegesítően vagy érthetetlenül mert törődnek velünk!

 

 

Ha peches a fiúkkal

A barátnődnek még nem volt fiúja,mert valahogy nincs szerencséje a srácokkal.Ne kezdd el őt sajnálni-ez semmi jóra nem vezet.Az is rossz megoldás,ha nekiállsz szidni azokat a fiúkat,akik neki tetszettek,hiszen nyilván nem csak a fiúknál lehet a gond.Ha magára hagyod szerelmi bánatában,vagy egy mélypontján,amiből nehezen kászálódik ki,akkor nem vagy igazi barát!

Ezt tedd:

Van,amikor már az is elég,hogy a barátnőd mellett vagy,nincs szükség beszédre.Amikor kiborul egy fiú miatt.nehéz megtalálni a megfelelő szavakat,hagyd inkább,hogy kisírja magát,és amikor már megnyugodott,próbáld jobb belátásra bírni.Fejtsétek meg együtt,mi lehet a gond:talán a barátnőd túl rámenős,túl követelőző vagy éppen túl félszeg?Beszélgessetek erről.Kegyetlenségnek tűnhet ilyenkor a bírálat,az őszinteségedért azonban hálás lesz majd,hidd el.Csak nagyon finoman,négyszemközt hozhatod a tudomására,ha túlzottan nyomulós a srácokkal.

 

 

Ha rosszul megy neki a suli

Talán azt mondod,hogy elfogadod a barátodat olyannak,amilyen,és ha rossz tanuló,akkor ez van,hiszen te nem tudsz és nem  is akarsz változtatni.Ez is egy hozzáállás-csaknem túl baráti.Mint ahogy az sem,ha összedörzsölöd a tenyered,hogy végre van valami,amiben te jobb vagy,mint a barátnőd.Ez már a rivalizálásról szól és nem a szeretetről...

 

Ezt tedd

Segíts a barátnődnek abban a tantárgyban,amiben te erősebb vagy.Írjátok meg a leckét,Tanuljátok meg együtt az anyagot.Kérdezd ki őt,de ne kioktatóan,hanem óvatosan,kedvesen,hogy érezze,te segíteni szeretnél.Amikor tudod,hogy ő éppen a házit írja otthon,akkor ne csábítsd el sehova,sőt,ha érzed,hogy feladta a tanulást,mert valahol elakadt,inkább látogasd meg és segíts neki.Így legalább neked nem kell egyedül megbirkóznod a leckével!

 

 

Ha elégedetlen önmagával

Csak olajat öntesz a tűzre,ha kritikusan lépsz fel vele szemben és keményen a szemére veted a hibáit.Ezzel inkább ártasz, és a barátnőd még mélyebbre zuhan az önsajnálatban.Az si árt,ha rossz helyen és időben,például mások előtt szólsz rá az öltözködésére vagy viselkedése miatt.Ha azonnal meg akarsz vele valamit beszélni,ami számára kínos,akkor hívd félre!

Ezt tedd:

A barátnőd önbizalmát növelni kell.De hogyan?Amikor csak lehet,dicsérd meg őt:de ne minden ok nélkül.Ha felvesz egy új ruhát vagy egy új összeállítást,akkor erősísd meg,milyen jól áll rajta.De ne zengj ódákat,az átlátszó lenne hanem egyszerűen jegyezd meg,szuperül néz ki,majd azonban beszélj valami másról.Tarts neki tréninget:amikor kettesben vagytok,írasd le vele egy papírra ,szerinte mik az ő jó és rossz tulajdonságai.Írd össze te is,milyen jellemvonásait látod jónak és rossznak.Utána jót nevethettek együtt,vagy őszintén beszélgethettek a barátnődről.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.